zaterdag 19.10.2019
HOME

06-46333442
FB
IN
T

Voor pittige teksten: Fabian Takx.

‘Read over your compositions, and wherever you meet with a passage which you think is particularly fine, strike it out.’ Dr. Samuel Johnson (1709-1784)

Fabian Takx is journalist, bladenmaker en (tekst)schrijver.

Hij schrijft interviews, features over kunst, design en andere culturele onderwerpen, reisverhalen, recensies, web-content, commerciële teksten… you name it. Desgewenst maakt hij er ook foto’s bij. Hij heeft ook ruime ervaring met het verzinnen en maken van mooie tijdschriften.

Fabian Takx noemt zich in de eerste plaats journalist en in de tweede tekstschrijver/ copywriter – en soms, als zijn remmingen zijn weggevallen, schrijver.

Fabian Takx schrijft sneller dan hij praat. Hij durft alles aan behalve computers en auto’s (de technische kant). Zijn grootste liefde ligt bij beeldende kunst, literatuur, film, fotografie en design, hoewel hij ook (te)veel tijd besteedt aan voetbal en Scandinavische detectives (hij wacht op een nieuwe serie van The Killing). Vaak is zijn perspectief dat van de ‘human interest’. Hij noemt zich als journalist graag generalist. Specialiseren leidt volgens hem tot tunnelvisie. Werp hem een opdracht toe en hij apporteert een mooi verhaal.

TERUG